Autorizatie pentru inchiderea balconului

Cum vor arăta malurile Dambovitei
7 martie 2017
In Bucuresti, jumatate din blocurile noi, pot fi daramate
7 martie 2017
Vezi tot
Cine doreste sa isi inchida balconul va observa ca, legal, rezolvarea nu este foarte simpla.
In primul rand o sa aveti nevoie de autorizatia de construire pentru inchiderea balconului, eliberata de primaria de care apartineti. Pentru aceasta, in prima faza aveti nevoie de certificatul de urbanism, care se elibereaza in termen de 30 de zile dupa depunerea la primarie a urmatoarelor acte:
– cerere tip;
– plan urbanistic zonal (in 2 exemplare) (obtinut de la Primarie), cu pozitionarea imobilului (teren si / sau constructii) de catre proiectant;
– plan de situatie (in 2 exemplare) (cadastral, de la A.C., intocmit de proiectant sau cadastrist, dupa caz), la scara 1:500, 1:1000;
– copie dupa actul de propietate si copie dupa certificatul de nomenclatura stradala;
– prezentare / simulare foto cu fatada care se modifica;
– documentul de plata a taxei de eliberare a certificatului de urbanism.
Dupa obtinerea certificatului de urbanism veti gasi in acesta o lista cu toate avizele care trebuiesc obtinute pentru a primii autorizatia de construire necesara inchiderii balconului. Pe langa avize, in certificatul de urbanism, vor fi mentionate si proiectele tehnice de specialitate care trebuiesc intocmite de un birou de proiectare. Exista posibilitatea sa se ceara, pe langa documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire si o exeprtiza tehnica. Aceasa expertiza se obtine tot de la un birou de proiectare care colaboreaza cu un expert tehnic.
Odata finalizat proiectul tehnic si dupa ce ati obtinut toate avizele, impreuna cu certificatul de urbanism, cu copie legalizata dupa actul de proprietate, cu certificatul de impunere de la Serviciul public pentru finante publice locale, cu titlul de proprietate pentru cota indiviza aferenta apartamentului, trebuie sa faceti o vizita la primarie pentru depunerea acestora in vederea obtinerii autorizatiei de construire.
Multi cand aud de atatea acte renunta imediat la inchiderea balconului. Cel mai bun lucru pe care puteti sa il faceti este sa apelati inca de la inceput la un birou de arhitectura care sa va ajute.